Familie Opstelling dagen

.

Eén à twee maal per jaar organiseer ik samen met mijn man een Familie Opstelling dag in Nieuwkoop.

Tijdens deze dag stellen mensen hun "familie" (gezin van herkomst, gezin nu, maar ook hun werk, of hun eigen ziekte etc.) op. Vooraf formuleren ze daarbij een bij hen levende vraag (bijvoorbeeld: "ik wil weten waarom ik me nog steeds niet gezien en gehoord voel in mijn leven", "ik kan geen relaties aangaan", "ik draag een gevoel van woede in me dat niet in verhouding staat tot mijn dagelijkse leven", "ik voel me minder dan anderen hoewel ik een goede opleiding heb"). De "familie" wordt vervolgens opgesteld met hulp van de andere deelnemers die daarbij als stand-in fungeren. Niemand, ook ik meestal niet, kent hierbij de voorgeschiedenis.

Als de familie volgens de opsteller goed is neergezet, ga ik met deze opstelling aan het werk met als basis een door een Duitse psycholoog, Bert Hellinger, ontwikkelde zg "fenomenologische" benadering.

Het bijzondere van deze benadering is dat de mensen die deel van een familieop-

stelling gaan uitmaken (ze worden daarvoor ter plaatste door de opsteller uitgeno- digd en weten meestal niets van de voorgeschiedenis af) echt gaan voelen en ervaren wat in de werkelijkheid van die "familie" gevoeld en ervaren werd/wordt. Dat op zichzelf is al bijzonder om mee te maken, maar dat oude patronen ermee zichtbaar worden, en dat die helderheid de opsteller helpt bij het aanbrengen van veranderingen in zijn/haar leven, is waar het echt om gaat.

Informatie over de volgende Familie Opstellingen dagen


___

De eerstvolgende Familie Opstellingen dag is op 26 maart 2022. Deze is reeds volgeboekt. In het najaar, op zaterdag 29 oktober 2022 zal er opnieuw een dag worden gehouden. Aanmelding daarvoor is nog mogelijk.Nadere informatie:

De kosten voor deelname aan een Familie Opstellingen dag bedragen:

- als je zelf geen opstelling wilt maken:                                                 €   85,-

- als je zelf wel een opstelling wilt maken:                                             €  125,-

Dit is inclusief koffie/thee en lunch.

Je kunt je aanmelden door ons te bellen op 0172-573338

                   NB Jaarlijks geef ik ook een Familie Opstellingen dag in Denemarken met

           mensen uit de praktijk van KaraLeela Oderkerk, een Deense Psychologe die

           daarvoor ruim 25 jaar in Nederland met ons heeft samengewerkt als trainer in

           diverse workshops, cursussen en trainingen gericht op de wereld van de zorg.